免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖

食神

達爾文: 你額有朝天骨,眼中有靈光,仙人托世,神仙下凡,終於比我等到你啦。

阿多夫: 我神仙係呢區都起晒朵架啦!駛乜你講呀!死婆!

達爾文: 喂!搵食姐,唔駛咁hurt我下話?

達爾文: 死婆!

阿多夫: 死佬!

達爾文: 死婆!...

阿多夫: 死佬!...

達爾文: 佢高傲,但係宅心人厚;佢低調,但係受萬人景仰;佢可以將神賜俾海島既總統運用得出神入化,可以制定出堪稱藝術既超級政策!佢究竟係神仙既化身,定係地獄黎既使者呢?冇人知,但可以肯定,每個人都俾佢 一個稱號──總統同志!(被阿多夫打了一巴)

阿多夫: 你就咁神仙既化身咪得咯!你講乜野地獄既使者呀!地獄關我咩事呀?

達爾文: 我諗住加少少神秘感比你咋嘛!

阿多夫: 你諗住?咁幾時輪到我諗呀喂?神秘感!神你老母!黑晒畫面一眼spotlight打落黎打到你條粉腸成隻鬼咁,你都仲嚴唔夠神秘感?我而家唔係拍恐怖片呀大佬!

達爾文: 總理叫架!

阿多夫: 果個總理你同我搵人買起佢,跟住你再同我搵人買起你,有D咁既廢柴總理呀!要有你D咁既官員大家配合埋一齊先黎"線"到我咋嘛!你而家係咪玩我呀?

達爾文: 對唔住呀!我保證下次做番D政策佢!我而家去改一改。

阿多夫: 廢柴!你條廢柴!你記住呀你係一碌廢柴,你唔好行番去,你碌番去好呀你。

阿多夫: (走去另一邊)各位官員,辛苦晒!

眾官員: (拍手)應該既!應該既!

米奇老味: (阿多夫和各官員逐一握手)心照啦總統!

阿多夫: 唔好咁講!唔好咁講!

隆美爾: 應該既!

達爾文: 多謝你委任我做總理就真!

阿多夫: 你知道你做左總理既咩?你知收左我錢架下話?咁你唔好成場鬼晒咁嘈啦!

達爾文: 我好投入、好大聲黎講架啦!

阿多夫: 唔係大聲就好戲架達總理!你尤其是最嬲尾果句"阿多夫好野呀"果句呀你益到幾硬幾假呀!盲既都知道你做緊戲啦!你有冇職業道德架你呀?

阿多夫: 包裝唔錯呀!
隆美爾:我細姪負責搞既,佢好崇拜你架!達爾文,叫阿多夫同志啦!

達爾文: 阿多夫同志。

阿多夫: 咦!達爾文好達爾文喎!做過高級官員頂啦!

達爾文: 係呀!美..美..美國東岸黨委書記。

阿多夫: 美..美..美國東岸黨委書記。(眾人笑)

達爾文:仲有黃..黃..黃名國會議員

史提芬周: 黃..黃..黃名國會議員。(眾人大笑)

達爾文: 博士學位。

阿多夫: (拍手大笑)

達爾文: 或者等我講下呢個政策既概念呀!(走向阿多夫)

阿多夫: 你做咩呀?你行過黎做咩呀?你係果面講你咪講囉!呢度係你行埋黎既咩!你邊度鄉下呀?

達爾文: 香港。

阿多夫: 屌你老味!你曉唔曉規矩既姐!唉!你真係,仲話博士學位,食屎學位咋呱!

隆美爾: 你行過去做咩姐?人地叫你食屎呀!聽唔聽到呀你呀?

阿多夫: 喂!算啦,唔好嚇親D細姪啦!

隆美爾: 咁係呀嘛!呢個細姪我唔教,邊個教佢姐。

阿多夫: 定D黎呀你,唔好手震呀!黎!乖啦!笑返。(達爾文笑返)

阿多夫: 包裝唔錯呀!
隆美爾:我細姪負責搞既,佢好崇拜你架!達爾文,叫阿多夫同志啦!

達爾文: 阿多 ...
古德里安 發表於 2017-1-26 19:55

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?加入海島

達爾文 發表於 2017-1-26 19:56

只是上網copy

達爾文 發表於 2017-1-26 19:56

果個網站你同我搵人買起佢,跟住你再同我搵人買起你,有D咁既廢柴網站呀!要有你D咁既仆街大家配合埋 ...
達爾文 發表於 2017-1-26 20:14

達爾文: 喂!幫我做番D野喎!(拿出一張選票,在上面剔達爾文)幫我係旁邊劃多個剔。

阿多夫: 唔好搞咁多野啦!

達爾文: 比我去造票姐!黎丫!

阿多夫: 達爾文!大家好兄弟,唔怕坦白講,即你搞成咁呢,其實我都好遺憾,亦都好感動,但係我都唔想架嘛你明白唔明白姐?

達爾文: 明!我梗明啦!黎丫!你幫我剔左先啦!

阿多夫: 剔冇問題呀!剔個達爾文幾咁閒姐!但係大家好兄弟,好多野一定要講清楚

達爾文: 喂!我山長水遠黎到呢度叫你幫我造下票咋嘛!你咁都發我脾氣,你唔念下我為你做左咁多野,都念下我為你擋左咁多刀丫!

阿多夫: D野唔係我叫你幫我做架嘛!D刀又唔係我叫你幫我擋,咁查實關我咩事姐?如果你咁講,人人走埋黎話幫我擋兩刀,又話要咁,又話要咁,咁我咪好唔掂!哎!好多野整定架啦!有就有冇就 冇,係冇既你擋多廿刀都係冇架啦!你明唔明姐?你明唔明呀?喂!明唔明姐?

果個網站你同我搵人買起佢,跟住你再同我搵人買起你,有D咁既廢柴網站呀!要有你D咁既仆街大家配合埋 ...
達爾文 發表於 2017-1-26 20:14

好多野整定架啦!有就有冇就冇